Gæstebog

Her kan du skrive generelle kommentarer til Farbar eller bare hilse på.

14 kommentarer to “Gæstebog”

 1. Søren Ottosen Says:

  Allerførst et stort tillykke med befrugtningen. Dernæst vil jeg rose dit glimrende initiativ.

  Du kan glæde dig. (Hvilket denne blog også indikerer at du gør) Det er ikke for ingenting at det hedder den søde ventetid. Disse 42 uger, hvoraf du allerede har overstået godt 25%, er en aldeles unik periode/fase i dit liv. Den er især unik fordi perioden er så ekstrem kort! En gennemsnitslig dansk mand er typisk mellem 1000-2000 uger gammel når han bliver far første gang. Efterfølgende kan han forvente at være i live ca. 2000-3000 uger. Det kan naturligvis indvendes at et menneskes liv indeholder flere perioder/faser, men som nybagt far til en datter på 4 måneder så forekommer livets andre og tidlige faser ganske fjerne og (b)anale.

  Min kone og jeg havde stor glæde af at læse Gravid – uge for uge af Gitte Dencker. Vi brugte ca. 5 min hver lørdag morgen i takt med at fosteret blev ældre, ugerne gik og spændingen/nervøsiteten intensiveredes. Jeg var selv, ligesom jeg fornemmer du er det, urolig for om man kan magte opgaven/opdragelsen. Den følelse forsvandt i samme øjeblik Freja kom til verden og jeg har faktisk ikke tænkt på det siden. Altså om jeg kan magte opgaven. Så det er ikke noget problem. Faktisk er der ikke nogen problemer.

  Alt det bedste til dig og din lille familie

  Søren Ottosen

 2. Ditte - mor til 3 Says:

  Tillykke med den kommende baby
  Hvor dejligt at se en far lave en side om graviditet og børn, glæder mig til at følge med

 3. Jacob Sangild Says:

  Kære storebror – tillykke med graviditeten og med denne side. Som din lillebror og far til fire, glædes jeg rigtig meget over at I nu også venter jer.

  Jeg glæder mig til at følge denne side, men endnu mere til at følge jeres lille væsen.

  Kærlige hilsner til dig og hustruen.
  Jacob

 4. Jacob Sangild Says:

  Hej Torben – måske skulle du oprette en kategori til finurlige børneting. Her er et link til top tre i børn der griner.
  http://youtube.com/watch?v=x3Rw_3ky-uo

 5. andreas Says:

  vil glæder mig til og følge din blog.

  syntes det er en rigtig god ide du har fået her og ja der mangler en blog for fædre :0)

  der er ikke noget smukker end at blive far
  der er ikke noget bedre end at være far
  det er bare dejligt

  hvis det havde været oppe og lavde sådan noget he den gang jeg fik børn havde jeg også gjordt det

  held og lykke til jeg alle 3 ;0)

 6. Gravid kvinde Says:

  Jeg MÅ simpelthen fortælle ,du kære kommende far, at det er en STOR fornøjelse at følge med i din blog…… Nu ligger landet jo sådan at mænd generelt ikke er sååååå gode til at udtrykke tanker og følelser (bliver heldigvis bedre og bedre…) men jeg følger ivrigt med i din blog (og min kæreste gør ligeså) og håber du vil blive ved med at skrive- også efter fødslen……

  Godt gået og dejligt at høre en mand der kan udtrykke sig på en både interessant, humoristisk og velformuleret måde om netop dette store, følelsesbetonede emne….

  Venlig hilsen fra os “der venter os”

 7. Pernille Vigsø Bagge Says:

  Kære Torben
  Tillykke med det forestående, og med en rigtig fin blog, som jeg da heller ikke undlod at gøre Kaffeklubben på P1 opmærksom på. Faderskab er en fantastisk ting, som jeg af gode grunde aldrig helt kan blive klog på. Derfor tak for bloggen med indsigt i en mands vorden. Og hvor er det sandt at man glemmer hurtigt – med børn lever man i nuet, og det må være svaret: Man kan ikke huske hvordan de var – kun tude af glæde over hvordan de er. Hurra for kameraer, dagbøger og weblogs!

 8. Thomas P Says:

  Hej Torben

  Godt at finde din blog – er netop blevet forfremmet til “dad to be” og synes, der er en eklatant mangel på hænge-ud-steder på nettet for mænd, der skal til at mestre balancegangen mellem drengerøv og familiefar. Så jeg glæder mig til at følge med og hænge ud i farbaren!

  Thomas

 9. David Mondrup Says:

  Ja, jeg er jo så bare hoppet direkte ind i debatten, uden at få sagt tak for initiativet eller noget, men sådan er jeg. Tak for det, det er rart at høre begavede tanker om det at blive (og, senere, også det at være) far.

  Jeg har 2 emner som jeg synes det kunne være interessant at læse dine udgydelser om, her inden det rigtig bliver alvor.

  – dine holdninger og forventninger til opdragelse. Grænsedragning, barnets egen erfaringsdannelse kontra forældrenes ængstelige kontrol, og lignende emner

  – dine holdninger og forventninger til daginstitutioner. Godt eller skidt? Det industrialiserede samfunds nødløsning eller et uundværligt socialiserende element i det moderne samfund?

  Som det måske anes, har jeg selv holdninger og aktier i disse emner, og skal gerne deltage i en diskussion, hvis emnerne tages op.

  Blot idéer til overvejelse. Endnu en gang tak for initivet.

 10. sangild Says:

  Tak til alle for de søde kommentarer, og tøv ikke med at komme med flere. (Kritiske røster er naturligvis også velkomne, så længe de holder sig i et høvisk tonefald).

  Og tak til David M for emneforslag. Jeg vil gerne på et tidspunkt skrive om børneopdragelse, men det er selvsagt ikke noget jeg forstår mig på (endnu). Jeg kan udgyde mine idealforestillinger, og så kan alle I forældre fortælle mig at det er lettere sagt end gjort. Eller måske er der faktisk uenighed?

  Hvad angår daginstitutioner, så tror jeg ikke jeg kan forholde mig konkret til det før til foråret når det bliver relevant for os at få den lille skrevet på venteliste. Da skal jeg gerne dele ud af vores overvejelser og værdier. Men du taler måske om daginstitutioner i almindelighed – selve det at anbringe sit barn der. Det har jeg faktisk en mening om, og den kan jeg godt udbrede mig om på et tidspunkt.

 11. Niclas Says:

  Ikke mindst et stort tillykke, men, hvis jeg kan tillade mig at sige sådan, primært et venligt tip om, at Asterisk, et blad (blad_et_?) fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole denne måned i 36. nummer (Sep-Okt) på side 18 har en artikel, jeg ville finde kriminel ikke at pege dig i retningen af.

  Titlen er ‘Negativ opdragelse er nødvendig’ af en vis filosof Per Jepsen fra Institut for Medier, Erkendelse og Formidling ved KU og har udgangspunkt i Adornos idéer om en negativ opdragelses indhold og formål – hans (Jepsens) kvalifikation for at udbrede sig om emnet er en igangværende ph.d-afhandling om Adornos selvbestemmelsesbegreb.

  Du kan enten bare læse det som Adorno-fil, se om det har relevans for en farbar-relevant kommentar eller noget helt tredje, men så glad du er for manden, ville jeg ikke lade dig leve i uvidenheden.

 12. Ken Mathiesen Says:

  Kære farbar.
  Dejlig side! Den har jeg fået mange timer til at gå med, som udgangspunkt i søgen på nettet efter forskellige fader-relatererede emner, og tak for det 🙂
  Jeg skal være far, så vidte vides i den sidste ende af december, og skal i den forbindelse have 32 ugers barsel, da min kæreste ikke er et sted i sit studie hvor hun kan være væk længere tid en højst nødvending, samtidig med at det, at hun er studerende, gør det muligt for mig at inkassere samtlige barselsuger – Caching, for en bonus at have så meget tid med sit nyfødte vidunder fra starten af dets liv! – glæder mig som en sindsyg, men er samtidig lidt bange for, at komme til at føle mig lidt alene midt i det hele, da jeg er den eneste i min vennekreds der har barn i udsigt.., I den forbindelse har jeg et spørgsmål:
  Jeg er klar over at “foreningen far” i deres lokaler på nørrebro har en ugentlig dag til møde mellem fædre med børn (børn incl. naturligvis, :o), men findes der en gruppe eller lign. i stil med FB-gruppen: “Nybagte fædre 2007-2008“, som er/også er for dem af os der er lidt senere ude end starten af 08??

  På forhånd tak – K.G.M.

 13. Hanne Flyger Says:

  Kære farbar,

  Jeg læser til fagjournalist på Danmarks Journalisthøjskole og er i gang med at lave et magasin om faderskabet anno 2009. I den forbindelse har jeg behov for at interview’e nogle fædre om, hvordan de opfatter rollen som far anno 2009.

  Har du tid og lyst til at afsætte en ½ times tid til et telefoninterview, inden for den næste uges tid? Kontakt mig venligst på hanneflyger1@hotmail.com.

  Venlig hilsen
  Hanne Flyger

 14. Martin Thorgaard Says:

  Dejligt at se en side der fokuserer på fædre, dem er der ikke mange af. Vi har selv en side om graviditet og vil også gerne på sigt have lidt mere fokus på fædre og graviditet. se evt: http://min-barsel.dk

  Mvh

  Martin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: