Om Farbar

Opdateret præsentation (2011)

Jeg begyndte at skrive Farbar som vordende far i maj 2007, da min hustru var små 3 måneder henne. Jeg skrev jævnligt i halvandet år indtil min fædreorlov sluttede i november 2008 og min datter var 11 måneder gammel. Den stopper lidt brat, fordi jeg fik travlt igen med arbejde. Det var egentlig min plan at fortsætte den, men jeg fik det aldrig gjort. I skrivende stund (juli 2011) er Luna 3½ år gammel, går i børnehave, er glad og trives.

Farbar ligger nu på nettet som en slags fragmenteret arkiv over en proces til almindelig inspiration og debat. Hvad enten du er vordende far, nybagt far, mor eller interesseret i køns- og fædreroller, kan det være du finder noget af interesse. Begynd evt. fra begyndelsen og gå kronologisk frem eller benyt emneordene til at orientere dig med.

Den oprindelige præsentation (2007)

Farbar er til dels oprettet efter at have erfaret at mens der er tusindvis af mor-blogs, er der tilsyneladende næsten ingen farblogs.

At være farbar er måske også at være værdig til at være far. Og det er noget alle fædre kan blive i tvivl om hvorvidt de er. Men det er vi!

Denne blog er delvist personlig og inddrager ofte bidder fra mit eget liv, selv om meget af dens indhold er principielt og handler om faderrollen i dag. Den handler også om følelser, selv om jeg undgår de mest intime detaljer.

Der er flere måder at læse på: man kan begynde fra toppen med de nyeste indlæg; man kan gå frem efter emnekategori; eller man kan begynde forfra med det første indlæg fra maj 2007 og så ellers gå kronologisk frem gennem graviditet, fødsel og spædbarnsfaderskab. Hvis du selv er (kommende) far kan du evt. finde indlæg fra den periode af graviditeten der svarer til din egen. Benyt funktionen “Tidligere indlæg” ud i menuen til højre.

Du skal være velkommen til at citere og referere fra Farbar, men sørg altid for at henvise til kilden og til mig, Torben Sangild, som forfatter. Ellers kommer jeg efter dig, stol på det! (jeg taler af erfaring).

Hvis du har spørgsmål,  skal du være velkommen til at kontakte mig.


%d bloggers like this: