At identificere sig med et spædbarn

Mange forældre kan berette om hvordan man oplever at komme i kontakt med sin egen barndom når man får børn. Hvordan man følger barnet ved at komme i kontakt med sider af sig selv som svarer til barnets alder – først og fremmest selvfølgelig ens egne erindringer fra man var barn. For eksempel når ens barn skal i skole begynder end egne første skole-erindringer at trænge sig på med stor styrke osv. Det fortæller mange om.

Jeg har aldrig forstået det sådan at det gik tilbage til det nyfødte spædbarn. Og det er måske også lidt vovet at påstå det, men faktisk lever jeg mig ofte så meget ind i Luna at jeg i glimt begynder at identificere mig med hende. Det var især i de første fem uger da jeg stadig gik hjemme på barsel/ferie at jeg oplevede det. Her var jeg sammen med hende døgnet rundt og gjorde (i samarbejde med Hustruen) meget for at prøve at forstå hvad hun havde brug for. Det går ikke upåvirket hen.

Det er som sagt kun i små glimt, som regel i forbindelse med reflekser og instinktive bevægelser. For eksempel når jeg strækker mig efter at være vågnet. I et indre glimt ser jeg Luna i præcis samme situation med hænderne over hovedet strække sig alt hvad hun kan fordi instinktet får hende til det. Som alle formentlig kender til, kan der være en lille ekstase forbundet med at strække sig, en behagelig gysen, som måske også er en regression, en tilbagevenden til noget primitivt, et medfødt instinkt. Uden at jeg på nogen måde dyrker regressionen, melder den sig altså af og til i skikkelse af at jeg i et kort sekund føler mig som Luna. Andre eksempler er når jeg nyser eller bøvser.

Det er ikke noget stort, det er noget ganske småt og meget flygtigt. Men jeg synes alligevel det er pudsigt, og jeg har aldrig hørt nogen nævne det før.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: