Det lyttende foster 2

(31. uge)

Nu er der ingen tvivl længere: den lille reagerer når jeg spiller guitar og synger. Vi har testet det her i ferien, og den er der hver gang: den lille roterer og bevæger sig lystigt. Vi mener selvfølgelig det er et tegn på at den kan lide musikken, men ret beset kunne det jo lige så vel være det modsatte.

Den reagerer mere når jeg synger end når jeg spiller instrumentalnumre; jeg håber den faktisk hører min stemme og vænner sig til den. Hvad jeg spiller/synger er vist lige meget for den lille. Den opfatter det næppe musikalsk i nogen egentlig forstand, omend den sikkert kan mærke stemningsforskelle mellem stille og mere voldsomme numre.

Nogle påstår at den kan høre forskelle på forskellige genrer og genkende numre senere hen som man har sunget for den under graviditeten. Jeg ved ikke hvordan man undersøger den slags, men det er da en sjov tanke. Jeg gør det nu mest for hyggens skyld.

Se også: Det lyttende foster

2 kommentarer to “Det lyttende foster 2”

  1. Claus Krogholm Says:

    En af mine venner var engang guitarist i et hardcore-punkband. Når hans højgravide kone var med til koncerter, gik fostret amok. Diskussionen gik så på, om det var fordi, det var skræmt fra vid og sans, eller om der var tale om en form for prænatal pogo.

  2. Julia Says:

    Her blev der spillet en masse Metallica mens Ivalo lå i maven – da hun var spæd, faldt hun ganske enkelt i søvn inden introen var færdig, når vi spillede de numre jeg hørte mest under graviditeten.

    Nu, hvor hun er 19 måneder er Metallica klart det forestrukne – også selvom jeg ikke har hørt det så meget som da jeg var gravid. Hun rocker for vildt når musikken kommer ud af højtalerne. 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: