Barnevogn og BabySam

Jeg har fået taget endnu en mødom. Forleden dag bevægede vi os ind i det sted som jeg for et år siden knap anede eksistensen af, men som nu er et genkommende navn i diverse samtaler med børneforældre: Babysam.

Vi skulle bare have en barnevogn. Vi var på forhånd skeptiske over for dette tempel for impulskøb, babydimser og overflødigt gejl. Men vi havde bil og var alligevel i Lyngby (Ikea-templet). Jeg havde forberedt mig på at skulle være bidende skarp over for ekspedienter der ville forsøge at prakke os alt muligt på ærmet med smooth-talk om hvor glad vores lille baby ville være med dette eller hint ekstraudstyr og hvor god en ide det ville være at købe den dyreste barnevogn. Jeg forestillede mig hvordan ekspedienten ville smigre sig ind på os med spørgsmål om barnets køn og indirekte henvisninger til småborgerlige friværdi-normaliteter og stereotype kønsforestillinger. Den slags fordomme bygger på erfaringer fra andre typer butikker, og BabySam virker umiddelbart som et sted der kunne overgå alle andre i smagløst sælgeri.

Men jeg blev positivt overrasket. Barnevogne og den slags var i kælderen for sig. Ekspedienten (“Kathrine”) var saglig og utroligt vidende. Hun kendte alle de forbrugertests vi havde undersøgt og alle oplysninger var underbygget med klare argumenter. Der var ingen forsøg på at få os til at købe de dyreste modeller eller ekstraudstyr vi ikke havde brug for. Sådan! Og gratis levering når vi ønsker det.

Nu har vi bestilt en barnevogn. Og den skal være sort. Hustruen var umiddelbart mest til den røde, men jeg nedlagde nærmest veto. Og det påvirkede mig ikke at hustruen straks forsøgte at udnytte ekspedientens oplysning om at det som regel faktisk var mænd der var til den røde (Ferrari-rød) . Kompromiset blev sort, og det er vi begge tilfredse med. Sort barnevogn med sort regnslag og sort myggenet. Her kan det indskydes at det ikke har noget på sig at sorte barnevogne skulle være for varme i solen. Det er blevet testet og påvist at være forkert. Så vær ikke bange for sort. Der er for mange pastelfarver i en babys liv.

4 kommentarer to “Barnevogn og BabySam”

 1. Søren Ottosen Says:

  Ja, livet kan være fuld af fordomme og myter. Usikkerhed er ofte grobund for mytedannelser og som far til en datter på snart 7 måneder kan jeg konstatere at jeg sjældent har været mere usikker/påpasselig. En stærk og sejlivet myte er at en baby skal transporteres i en barnevogn. Af en eller anden grund, måske fordi klapvognen ikke var opfundet på vores forældres og bedsteforældres tid, så køber alle nybagte forældre inkl. mig selv – en barnevogn. Jeg vil gerne opfordre jer til at overveje om I kan springe barnevognen over og hoppe direkte på en klapvogn.
  En barnevogn er frygtelig stor og klodset. (Den fylder hele bagagerummet i en bil) Og den eneste fordel er umiddelbart at der er mere læ i barnevognens babylift. Men hvis I køber en voksipose så giver den masser af læ og der er ikke plads til liften alligevel. Ja, der er sikkert masser af for og imod, men et er sikkert – jeg er træt af at møve en barnevogn ned i bagagerummet når den lille og ganske lykkelige familie skal på landet og besøge bedsteforældre…
  S:)ren

 2. sangild Says:

  Ja, for os er det jo så for sent at afmelde barnevognen. Jeg skal ikke gøre mig klog på hvor vigtig en barnevogn er, men der er jo i hvert fald noget med at babyen kan sove i den om vinteren. Men man kan muligvis undvære den, som du siger.

  Lad os endelig få andre meninger på banen: er en barnevogn god og vigtig eller en besværlig overflødighed?

 3. Janne Says:

  Ledte efter en side til den kommende far og smug læste lidt. Har selv i forvejen en pigen på 4½. vil lige kommentere en detalje som regnslag. Meget godt når man har vinterbarn (hun er fra januar) men knap så fedt at det var sort, gjorde barnevogen så mørk at hun ikke ville lægge i den, når det var på. Så enten regnslag på, så dynen ikke blev våd og baby op i regnen. eller droppe regnslaget. Denne gang køber jeg et gennemsigtet!

 4. sangild Says:

  I dag hentede vi så barnevognen, som nu står dér, funklende ny og gabende tom. Lidt inspireret af Jannes kommentar valgte vi at købe et andet regnslag – kønt er det godt nok ikke: bæbrunt med blå og grønne fisk på. Ak, allerede til fals for babyindustriens tvivlsomme æstetik.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: