Som en si

Der er et fænomen som i den sidste tid er gået op for mig med større og større klarhed: Det at blive far indebærer akut hukommelsessvigt. Ikke kun i barselsperioden og ikke kun angående ydre ting, men simpelthen i forhold til at huske graviditeten, fødslen og den første tid.

Her troede jeg at jeg skulle suge til mig af mine fædrende venners erfaringer, og så husker de absolut ingenting. De husker vagt noget om selve fødslen, men har ingen ide om hvorvidt den varede 2 eller 12 timer. Tiden mens deres udkårne var gravid eksisterer ikke – bortset fra at de lavede lidt om i lejligheden eller noget. Og de første par år af barnets liv er også mærkeligt omtågede.

Der er sikkert en eller anden evolutionær fordel ved denne glemsel, som handler om at det også er en hård tid, og at det bedste er at der kun er en grundfølelse tilbage. Men det er til gengæld en stor ulempe at man ikke kan give sine erfaringer videre til andre.

Med lidt held vil denne blog gøre mig i stand til at huske lidt mere af hvad der skete og hvad jeg tænkte om det.

En kommentar to “Som en si”

  1. Søvnmangel og distræthed « Farbar Says:

    […] om ikke andet, så forstår jeg nu bedre de fædre der intet kan huske fra deres barns første år (som jeg skrev om før jeg selv blev far). Det er kun fordi jeg en gang imellem skriver lidt her på farbar at jeg overhovedet kan huske […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: