Autostol og cykelstol

Det er stadig yderst uvant for mig at forholde mig til alle de indkøb som skal gøres i forbindelse med at få barn. Men lad os begynde et sted, nemlig auto- og cykelstole. Anledningen er at det nye nummer af Tænk netop er dumpet ind ad brevsprækken.

Her kan man orientere sig i en omfattende test af de forskellige autostole på markedet, og der er ingen tvivl: Man skal købe en Maxi Cosi eller evt. en Römer – begge skal være modeller med Isofix. Og man skal i hvert fald overhovedet ikke købe en Brio eller en Recardo – de er simpelten ikke sikre. Se testen her.

Hvad angår dette nye og effektive Isofix-system er det nok bare et problem hvis man (som vi) ikke har egen bil, men benytter os af delebiler og taxa. Isofix kræver nemlig “to beslag, der er monteret på bilens chassis bag bagsædet mellem ryglænet og selve sædet”. Og de er nok ikke så mobile.

Samtidig har Forældre og børn testet cykelstole, og her er konklusionen at man nok skal købe en Ergon fra Babysam. Jeg har dog ikke set hele testen, men kun en omtale af den her.

17 kommentarer to “Autostol og cykelstol”

 1. Søren Ottosen Says:

  Vi har været rigtig glade for et sikkerhedsnet som man spænder hen over barnets babylift. Det har den indlysende fordel at barnet kan ligge og sove under transporten. Jeg vil ikke anbefale autostol før barnet er 4 måneder og cykelstol er vist først aktuelt når barnet er 9 måneder. (Min datter er 4 måneder so don’t quote me on that on…) Vi har indtil nu klaret cykeltransport med en kombineret cykelanhænger og babyjogger hvori der monteres en hængekøje med sele. Det er ikke ligeså hyggeligt som en Christianiacykel, men den slår to fluer med et smæk og koster “kun” 6000 DKK.
  mvh
  S:)ren

 2. Sidsel Sangild Says:

  Hej Søren

  Uha – sådan et liftnet er slet ikke sikkert nok! Kan I straks skaffe hende en autostol. Liftnet klarer sig meget dårligt i kollisionstest! Så fik jeg lige skræmt livet af dig… men det er jo vigtigt 😉
  Den lyder godtnok avanceret, den der anhænger – hvad hedder den?

  Kh Sidsel

 3. Søren Ottosen Says:

  Hej Sidsel,

  Og allerførst stort tillykke!
  Vi har heldigvis ikke haft brug for liftnettets mangelfulde kvaliteter (7-9-13…)
  Jeg har godt hørt, at anbefalingerne er skiftet fra liftnet og tilbage til autostol, så jeg må vist hellere læse lidt koallisionstest. Men i de første 4 mdr af barnets levetid må babyer så vidt jeg er orienteret kun sidde i en autostol ca. 20 min i træk, så på den baggrund har liftnettet været fortrinligt.
  Cykelanhængeren hedder Chariot Corsaire XL og kan i Danmark pt kun købes hos http://www.abckids.dk. Den fås dog væsenligt billigere i USA og Canada.

  Kh
  S:)ren

 4. Kratluskeren Says:

  Sådan et liftnet lejede vi da vi fik den første. Jeg monterede det…og gik så tilbage til Babysam og købte en Rømer. Liftnettet blev aldrig brugt. Det krævede kun et kig at se at det bare ikke var sikkert nok og min lille pige skulle ikke ligge så udsat.

  Og så et lille godt råd. Køb først tingene når I kan se I virkelig har brug for dem. Man kan forkøbe sig i alt muligt bras og ragelse og det meste bliver aldrig brugt. Man har kun brug for en femtedel af de ting man har lyst til at købe.

 5. sangild Says:

  Den er jeg helt med på, Kratlusker. Jeg er stærkt skeptisk over for det grasserende børneudstyrsforbrug. Det eneste vi allerede har bestilt er en barnevogn, og det er fordi der er lang leveringstid.

  Hvad angår autostol ender vi nok med blot at leje en. Men nu var Tænk alligevel på banen, og så synes jeg lige jeg ville sætte mig ind i sagerne.

 6. Kratluskeren Says:

  God ide at undersøge nærmere og barnevogn og autostol skal man stort set have. Vi har også haft rigtig meget glæde af en cykelanhænger, men hold op, hvor har vi haft mange fejlkøb, selv om vi har prøvet at holde os tilbage.

 7. Eksponering » Dyt! Says:

  […] modsætning til Torben Sangild har vi ikke praktisk mulighed for benytte os af delebiler. Hvor gerne vi end ville, findes de […]

 8. Nikolaj A. Says:

  Jeg ved at tråden efterhånden er lidt gammel, men jeg kunne alligevel ikke dy mig 🙂

  Cykelstole: Jeg sidder netop og ser på en test af cykelstole fra det tyske http://www.stiftung-warentest.de som vel svarer til den danske forbrugerstyrelse, bare med meget mere magt end den danske pendant.
  Nå, men for at komme til sagen, så er Bobike Maxi+ tredje ringest i denne test (http://www.stiftung-warentest.de/online/kinder_familie/test/1523772/1523772/1512247.html). Samme stol har ‘Forældre og børn’ som en delt vinder?!?! Jeg vælger at stole på den tyske test, som dømmer 2 stole fra römer som vindere.

  Autostole:
  Jeg tror ikke rigtig der er tvivl om at isofix er vejen frem, men som flere her nævner, så er det langt fra alle biler der understøtter denne form for sikring. Se evt. nedenstående test
  http://www.stiftung-warentest.de/online/kinder_familie/test/1538651/1538651/1546329.html

  /Nikolaj

 9. sangild Says:

  Tak for det, Nikolaj. I øvrigt findes der ikke forældelsesfrister på diskussionerne her på Farbar. Så længe der sættes børn i verden er det relevant med uddybende kommentarer til alle indlæg.

 10. Louise Says:

  Nikolaj, jeg kan ikke se den test.

  Vi har lige fået en Ergon cykelstol, hvordan klarer den sig i den tyske test?

  Og hvilken cykelstol ligger nr. 1 i den tyske test?

 11. Nikolaj A. Says:

  Hov, så gik der lige en rum tid igen. Jeg svarer nu alligevel for som Sangild nævner, så er der sikkert andre der har glæde af kommentarerne.

  Louise: Ergon stolen er så vidt jeg husker ikke med i den tyske test. Testen skal desværre købes, så det er nok grunden til at du ikke lige kan se den.

  Testen kårer de 2 cykelstole fra Römer (de har kun 2 modeller) som vindere, med et lille overtag til Römer Jockey Comfort. Se evt. de 2 stole her:
  http://www.britax-roemer.de/prodvergleich.php?lang=en&navid=28&catID=2&groupid=4

  Problemet er så bare at jeg ikke umiddelbart har kunne finde nogen forhandlere i DK. Jeg ringede så til Babysam og de kunne godt skaffe dem hjem, men så skulle jeg købe 2 styks til 899,- (pr. stol). Deres argument er at stolene simpelthen er for dyre i forhold til hvad de regner med folk vil give for en cykelstol og derfor har de dem ikke fast blandt deres varer.

  Den 3. bedste stol i testen er Hamax Kiss (som jeg tror hedder Hamax Sleepy i DK) og det er samtidig en stol man kan købe rundt omkring hos de danske forhandlere.

 12. Kadir Altintas Says:

  Römer cykelstolene kan købes hos HC Cykler i taastup. hjemmesiden er http://www.hc-cykler.dk

 13. rikke Says:

  hvor gammel skal et barn være før de må sidde i cykelstol
  hilsen Rikke

 14. susanne Says:

  Når barnet kan sidde stabilt, kan I cykle med barnet i en cykelstol.

  mht. mærker af stole skal jeg ikke gøre mig klog, vil dog føje en kommentar til det alligevel. Vi har været glade for bobikes stole; de lave af dem for så sidder børnene ordentlig i forhold til cykelhjelm og ryggen i stolen:

 15. Jesper Brejning Says:

  Som det fleste er inde på, så er alle efterhånden enige om, at det er bedst at placere børn i autostol lige fra fødslen i stedet for i liftnet – det er simpelthen mere sikkert.

  Man skal dog lige huske på at spæde børn ikke har godt af at sidde i en autostol i mere end 1-1½ time af gangen, på grund af at deres ryg endnu ikke er fuldt udviklet.

  Ved valget af mærke på autostole kan det anbefales at være lidt kildekritisk og læse forskellige test. fdm.dk, adac.de, test.de m.fl. er gode og seriøse medier.

  Jesper Brejning
  BabyGear.dk – udstyr til børn på farten.

 16. Henrik Says:

  Hejsa
  Ved ikke om siden stadig bliver brugt, men synes oplysningerne her er rigtig gode. Vi har en storchen mühle auto stol – hvordan klarer den sig i test?

 17. Christina Says:

  Hej – jeg kunne godt tænke mig at vide om man kan købe chariot corsaire via usa på en eller anden måde når den angiveligt er en del billigere der?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: