Hvad skal barnet hedde?

Vi håber det bliver en pige, for så er vi enige om navnet. Det har vi været i årevis, længe inden hustruen blev gravid. Så skal hun nemlig hedde Luna. Det står ikke til diskussion.

Men lige så længe har vi diskuteret drengenavne, og her er det fuldstændig umuligt at blive enige. Når man grundlægger en heroisk slægt med ens søn som stamfader må navnet klinge heroisk. Jeg har derfor foreslået gode navne som Tristan, Napoleon og Alexander. Eller langstrakte navne som Maximillian, Anaximander og Nebukadnezar – men jo længere navne jeg foreslår, des mere stritter hustruen imod, og jo mere hustruen stritter imod, des længere navne foreslår jeg. Så i øjeblikket er mit udspil Mahershalalhashbaz.

Til gengæld vil hustruen have – om ikke Ib eller Bo, så dog Niels, Silas, Miklas eller Niklas, og jeg nedlægger strengt veto mod navne der ender på -las og rider på en sort hoppe. Jeg vil heller ikke gå med til navne der betegner temperaturskalaer eller komiske figurer hos Holberg eller Ole Lund Kirkegaaard (hhv. Kelvin, Jeppe og Virgil). Eller træer (Birk, Ask). Eller samme navne som nogen jeg har gået i skole med. Eller på anden måde har hadet. Så det er ikke let.

Vi har sat os med Hvad skal barnet hedde® og hver især lavet en bruttoliste. Dem har vi så sammenlignet. Der var ét navn som gik igen på begge lister: Sylvester. Så det kan godt være den ender dér. Det lyder bare lidt som en tysk nytårsaften eller en pave. Faktisk er der en hel munkeorden som hedder ”Sylvestrinerne”, grundlagt af Sankt Sylvester i 1231. Og vi er ikke så katolske så det gør noget. Endsige munkeagtige (selv om min hårpragt synes at trække i den retning).

”Sylvester” betyder ”den der bor i skoven”. Vi bor på Indre Nørrebro.

Det skal så også siges at der er to andre navne på nettolisten, som endnu ikke er helt udelukkede: Ivan og Vincent. Men det holder hårdt. Hustruen synes de lyder lidt udenlandske. Og det hjælper ikke at fortælle hende at Sylvester også er udenlandsk. Udenlandsk er nemlig som bekendt noget subjektivt.

15 kommentarer to “Hvad skal barnet hedde?”

 1. Søren Ottosen Says:

  Som nytårsbarn (31. dec. kl 2340 1969) kan jeg naturligvis kun bifalde navnet Sylvester.
  Danmarks Statistik har en glimrende hjemmeside hvor navnes popularitet kan undersøges http://www.dst.dk/Statistik/Navne/Baro.aspx
  Mænd med fornavnet ‘Sylvester’ er således i eksplosiv vækst. I 1985 fik 5 drengebørn navnet ‘Sylvester’ og i 2005 skete det for hele 58 drengebørn. Ialt hedder 460 mænd i Danmark ‘Sylvester’ ligenu.
  Sylvester ligger ikke i top50 over mest populære drengenavn i 1. halvår af 2006. Det gør Torben og Søren heller ikke. Det gør Silas tilgengæld, 8 ud af 1000 drenge fik navnet *Silas’ i 1. halvår af 2006. Det rækker til en delt 38. plads. Jeg kan ikke forstå at Silas er mere populært end Torben og Søren.
  Jeg synes også godt om dit seneste udspil Mahershalalhashbaz. Jeg tror helt bestemt at det vil gavne integrationen.

 2. sangild Says:

  I mellemtiden har jeg hævet indsatsen og går nu målrettet efter Aldaberontophoscophornia. Så må vi se om hun kan stikke den. Ib eller Bo er de eneste mulige modsvar. Så kan hun lære det!

 3. sangild Says:

  Man kan naturligvis også bare tage en tur i rouletten

 4. Michael Says:

  Hejsa,

  Sikke en fantastisk blog du har kørende her! Min kæreste er afhængig af at følge debatten på netbaby.dk, men den er altså strictly for girls – hvis du spørger mig. Derfor må jeg sige glimrende tiltag.

  Jeg har lyst til at kommentere på flere af dine indlæg – jeg har ikke læst dem alle, men dem jeg har var virkelige gode.

  Ift. til navnelegen. Det er altså en lidt syret-leg som man kan bruge rigtig lang tid på. Egentlig synes jeg det er mærkeligt fordi jeg altid har opfattet folks navne som noget naturligt. Mine venner hedder jo Per, Kim, Kenneth osv.. Men nu er jeg altså også igang med samme øvelse som du selv beskriver. For mit vedkommende vil jeg også udelukke navne på gamle kærester samt folk jeg hader. I tillæg har jeg valgt fra starten at udelukke navne fra Valhalla samt Brødrene Løvehjerte. Mit barn skal ikke hedde hverken Røskva eller Tjalfe – tak! Herudover har jeg været meget åben. Vi har valgt ikke at få kønnet at vide, og har ingen umiddelbare sammenfald som jeres Luna. Det er i øvrigt et rigtig sødt navn, hvilket leder til et andet problem. Man kan jo ikke kopiere navne, men er ligesom nød til at finde noget ny selv ik? Nå men mine favoritter er for tiden Karl for drenge og Kajsa, Karla eller Hannah. Jeg har et drenge navn som min kæreste nægter at overveje, men som jeg arbejder lidt med, nemlig Jens-Otto. Hvad siger du/i til sådan en. Jo jeg er fan af Jens-Otto Krag, men er det forkert at hente lidt inspiration eller er det simpelthen for drengerøvsagtigt?

  I forhold til graviditeten generelt og dit indlæg om at “vi er gravide” så er det lidt svært. Det er meget svært at forholde sig til de fysiske ændringer som slet ikke påvirker en selv, men som er helt åbenlyse hos ens kæreste. De er ligesome mere vedkommende og umiddelbare for hende. Man kan føle sig lidt misundelig – helt klart. Selv om jeg da ikke er helt ked af at jeg kan drikke en øl i sommervarmen, hvilket hun jo har lagt på hylden til fordel for dansk vand 🙂

  Nå men, jeg regner med at følge med her på siden og se hvad du/i ellers finder på. Endnu engang tak for en fin side! Jeg må lige få læst resten af indlæggende.

  Alt det bedste

  Michael, 24 år KBH – hvis dejlige kæreste er sat til 28. oktober.

 5. Sidsel Sangild Says:

  Jeg synes Jens-Otto er et rigtigt fint navn. Karl er der så mange der hedder. Så se om du kan få hende overtalt 😉 Niels-Peter og Niels-Ole er også rigtig fine.
  Tillykke med din gravide kæreste!

  Hilsen Sidsel

 6. Camilla Says:

  HJÆLP! Er selv kun 13 år, og ved ikke hvad jeg laver her, men en kommentar har jeg da. Jeg vil være utrolig flov over at hedde Luna, og drengenavne som Jens-Otto er altså for gammeldags, synes selv det er slemt nok med nogle af de dreng vi har i klassen med navne som Svend, Johan og Jens. De passer ikke til det 21. århundrede.

  – Camilla

 7. Hanne Says:

  Hej
  Kom lige forbi, i min søgen efter drengenavne der ender på -as. Efter Andreas, Tobias og Jonas er der ikke mange tilbage. Nægter også Niklas osv. Det er ikke engang mig der er gravid, men min søster. Haha. Sjovt at I snakker om Luna, for det er øverst på min liste, når den tid kommer. Navne er vigtige, og jeg synes såmænd bare I skal vælge et navn med masser af personlighed. kender bla. den sødeste fyr på 10 måneder som hedder Niels-Sofus. Han kunne simpelthen ikke hedde andet, og jeg elsker det navn til ham!!Held og lykke med det og jeg må surfe videre 🙂

 8. BabyBusiness Says:

  Hej!
  Jeg kom også lige forbi i min søgen efter børnenavne. Vi har lige fået vores datter nummer 2 for to dage siden og er stadig ikke helt sikre på navnet. Jeg har tidligere gjort min nogle tanker om børnenavne og fundet en fed service som måske kan hjælpe lidt på inspirationen. Hvad Skal Barnet Hedde

 9. David Mondrup Says:

  Hvad er det for en tøset roulette??!? Næ, du, giv mig Alexanderband – de ved hvordan man skruer en ordentlig navneroulette sammen.

  http://www.alexanderband.dk/navne/NAVNE.HTM

 10. Mimi Rasmussen Says:

  Ua ja det er svært det med navne….jeg er selv helt lost. Det eneste jeg ved er, at det skal være et internationalt navn og så er jeg ikke rigtig kommet videre…smil. Dog har jeg navne på listen som eksempelvis Jaime, Liam, Deni, og Soffie…så jeg er da lidt på vej. Men det ser vi når barnet er født..tænk hvis barnet bare er en Karl-Otto Maxmillian Rene Hansen….!

 11. Klara eriksen Says:

  jeg er helt vild med navnet Pauline. vis jeg engang for en lille pige skal hun hedde Pauline. ellers kan jeg også godt lide Pauline. det er også kønt:-)

 12. Torben Sangild Says:

  Noget tyder i øvrigt på at Prins Joachim har smugkigget på denne blog, idet han jokede meget med at hans søn skulle hedde Nebukadnezar. Måske en tilfældighed, måske ikke. Det er jo ikke ligefrem det mest oplagte navn at droppe.

 13. Katrine Says:

  Er på mærkværdigvis “faldet” over dette blog indslag og har haft det store smil frem.

  Det er lang tid siden du skrev denne blog men…..hvad kom barnet egentlig til at hedde?!?!

  Venter spændt.

 14. Torben Sangild Says:

  Som du vil kunne se af de senere indlæg, kom hun til at hedde Luna. Hun er i dag 3 år og sidder nu og laver en perleplade til sin far.

 15. Jerome Says:

  This is often the sort of entertainment that a lot of
  people many throughout the earth are seeking.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: